Buiten tennissen

Buitenbanen
In februari en maart zijn vrijwilligers druk bezig met het voorbereiden van de 5 gravelbanen op het buitenseizoen. De banen worden meestal rond 1 april vrijgegeven waarna ze officieel door de leden van de club gebruikt kunnen worden. We zullen dit via onze Facebookpagina, website en clubapp bekend maken. Het buitenseizoen loopt tot 1 december, tenzij de banen eerder gesloten moeten worden vanwege weersomstandigheden. Bij aanhoudende regen, plasvorming en opvriezen mag er niet gespeeld worden.

Baanregels
De laatste jaren wordt het steeds drukker op de tennsibanen van onze vereniging. Een goede zaak natuurlijk, maar dat maakt het hanteren van wat strakke regels noodzakelijk. Hieronder een aantal belangrijke:

  • Om te mogen spelen kun je een baan 'afhangen' via onze clubapp. Je dient op het park aanwezig te zijn als je hebt afgehangen. Het systeem is gebaseerd op 60 min. speeltijd. Het vegen van de baan dient binnen deze tijd te gebeuren.
  • Bij het wisselen van de banen is het verplicht te vegen.
  • Tijdens bepaalde activiteiten b.v. toernooien zullen niet alle banen beschikbaar zijn. Raadpleeg hiervoor de website en/ of facebook.
  • Op de baan is tenniskleding en –schoeisel verplicht.
  • Waarschuw voor overrollende ballen tijdens het spel.
  • Verwijder ballen waar niet mee gespeeld wordt uit het veld; dit voorkomt mogelijk ernstige blessures.
  • Het clubhuis willen wij graag netjes houden; zorg dat je de kleedkamer schoon achterlaat.
  • Als het regent en de banen zijn niet bespeelbaar kun je een baan binnen huren in het zomerseizoen. Dit kan via de Meet & Play-app. Hiervoor betaal je dus het geldende tarief voor baanhuur. 

Baanverlichting
Zodra het donker begint te worden, mag de verlichting voor de buitenbanen gebruikt worden. We hebben hierover afspraken gemaakt met de directe buren van het tennispark. Van maandag t/m vrijdag mag de verlichting tot uiterlijk 22.30 uur aan. Zaterdag en zondag is geen verlichting toegestaan. Uitzonderingen hierop zijn de toernooidagen waarop tot 23.00 uur verlichting gebruikt mag worden en tijdens competitiewedstrijden op vrijdagavond is dat tot 23.30 uur

Waar moet ik rekening mee houden op gravel:

Do's

Sleep de baan elke keer na het spelen!(tenzij je stopt omdat de baan te nat is, dan juist niet!)·        
Bij droge banen: zorg dat de baan gesproeid wordt (via clubhuis).
Gebruik goed schoeisel, geschikt voor gravel

Don'ts
Spelen bij natte banen en met plassen: Als er plassen liggen, of de baan 'glimt' nog, gewoon niet spelen en wachten tot de plassen écht helemaal weg zijn. Niet spelen betekent ook echt niet spelen, dus ook geen 'mini-tennis' terwijl er nog plassen op de baan liggen!! En ook niet met het sleepnet een paar keer door de plas gaan om deze te verspreiden: dit is funest voor gravelbanen! Tóch spelen met te natte banen en plassen heeft het gevolg dat de banen harder wordt en 'verkleien'. Gevolg is dat het steeds langer duurt voordat de plassen weg zijn gezakt. Niet doen dus!

Achtergrond: Wat is gravel?
Gravel is gebakken baksteen, of op zijn Engels 'clay', dus klei. Als we gaan spelen terwijl de banen nat zijn, dan wordt 'gravel' weer 'klei'. Dan wordt de baan hard en zal het water steeds minder snel wegzakken. Oftewel: het duurt steeds langer voordat de plassen helemaal weg zijn. Eigenlijk snijden we onszelf dan in de vingers!

Kunnen we in de winter op onze gravelbanen blijven spelen?
We proberen onze gravelbanen zo lang mogelijk bespeelbaar te houden, liefst het hele jaar rond. Dit hangt met name af van het weer, met name vorst en sneeuw. Als de banen na vorst ontdooien, en het water kan nog niet goed wegzakken omdat het eronder nog bevroren is, dan gaan de lijnen omhoog en is de toplaag niet meer goed. Er is dan voorjaarsonderhoud nodig om de banen weer gereed te maken. De afgelopen drie jaar hebben we tot het eind van het jaar kunnen spelen op onze gravelbanen. Daarna lagen de banen er uit, en werd in maart begonnen met het voorjaarsonderhoud.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 547 362 853

Tennisvereniging MTV'65

Potdijk 1C
7475 SL MARKELO

KVK-nummer

40074257