Jeugd Tenniscompetitie

Competitie jeugdteams
Deelnemen aan de jeugdcompetitie betekent dat je vanaf half april tot begin juni ongeveer 6 a 7 wedstrijden tegen andere verenigingen speelt. Tijdens een speeldag in de normale voorjaarscompetitie (11 t/m 14 of 11 t/m 17 jaar) ben je met minstens 4 personen, aangezien er 4 enkels worden gespeeld en 2 dubbels. Ben je dus in een team van 4 personen, dan speel je 2x op een speeldag. De vaste speeldag van de jeugdcompetities is de zondag.

Opgave kan via: [email protected] 

Junioren Competitie
Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Ongeveer 16.500 jeugdspelers doen ieder jaar mee aan deze competitie. Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt! De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan jouw leraar leeftijdsdispensatie voor jou aanvragen. Dispensatie kan worden aangevraagd voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog en liever niet deelnemen aan de competitie waar zij volgens hun leeftijd in thuis horen. Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. 

Tenniskids competitie 
Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids competitie. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt! 

Rode, Oranje en Groene competitie 
De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Deze zelfde speelvormen worden ook in het najaar (sept t/m okt) georganiseerd. 

Kijk ook eens op de website: www.tennis.nl voor meer informatie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 547 362 853

Tennisvereniging MTV'65

Potdijk 1C
7475 SL MARKELO

KVK-nummer

40074257